Proiecte de camere frigorifice

Atunci cand proiectam o camera frigorifica de depozitare trebuie sa luam in considerare diferiti factori.

Grosimea izolației pe pereți. În cazul congelarii la temperaturi scazute, se aplică o grosime mai mare a stratului izolator.

Valoarea izolației pereților izolați este un aspect important.

Sistemul de încălzire al cadrului de ușă trebuie instalat la temperaturi scăzute ale camerei de depozitare sub 0 ° C – în special în camere cu congelare la temperaturi joase – astfel încât ușa să nu înghețe închisă.

Mai mult decât atât, este necesar să se instaleze un sistem de încălzire prin pardoseală în încăperile înghețate și camerele de depozitare frigorifică, care au o temperatură a încăperii sub 0 ° C, pentru a preveni acumularea de gheață pe podea și sub podea.

Trebuie asigurat și un anumit numar de schimburi de aer, acest schimburi trebuie sa fie optim, astfel încât noul aer din camera frigorifica să nu fie răcit în mod inutil și, prin urmare, să nu se piardem  energie.

Trebuie prevăzută o supapă de evacuare a presiunii de ventilație sau o supapă de supracurent pentru egalizarea presiunii dintre spațiul de depozitare frigorifică și aerul din jur (egalizare de presiune bidirecțională).

Dacă presiunea nu este egalizată în camera de depozitare la rece, aerul din interior se răcește și volumul “se micșorează”, creând astfel un vid.

Consecința ar fi că pereții și tavanul camerei de depozitare frigorifice s-ar prăbuși în cele din urmă.

La intrarea și ieșirea dintr-o cameră de depozitare frigorifică, se poate întâmpla cu ușurință că are loc un schimb de aer nedorit.

În cazuri extreme, această schimbare de aer poate duce la scenariul în care temperatura camerei de depozitare la rece nu mai poate fi reținută de către instalația de refrigerare – fără a menționa costurile suplimentare de energie.

În cazurile în care utilizarea frecventă a camerei de depozitare frigorifică nu poate fi evitată, poate fi utilizată o perdea de bandă sau o perdere de aer pentru a minimiza schimbul de aer.

Conform standardului ISO 27000, este cerut de lege ca un dispozitiv de alarmă să fie instalat în încăperi de depozitare la rece, cu un volum mai mare de 10 m3 (camere în care pot intra persoane). Alarma trebuie să fie perceptibilă vizual și audio.

Trebuie asigurată, chiar și pentru camerele de depozitare frigorifice mai mici, ca o persoană să poată părăsi camera în orice moment.

Aceasta înseamnă că, chiar dacă o cameră de depozitare frigorifică este închisă din exterior, trebuie să fie posibilă și o deschidere din interior.

Leave a Reply

Your email address will not be published.